Emportat l’ànima dels hospitalers
L’Ordre de l’Hospital de Sant Joan de Jerusalem trià Vilalba dels Arcs per establir un dels seus centres neuràlgics més importants de Catalunya. Segles després, Joan Ramon Bada escolleix les velles vinyes de més de vuitanta anys de les contrades que van pertànyer als hospitalers, per fer un veritable vi d’autor. “Terroir” i cura meticulosa del raïm, experiència i saber fer han permès que les heroiques vinyes donin llum a un dels millors vins de guarda de Catalunya.
L’anyada 2005 fou qualificada de molt bona per tots els experts i enòlegs. Pluges escasses a l’estiu i una perfecta insolació feren possible que les garnatxes i carinyenes de clons autòctons del nord de la Terra Alta arribessin a un punt òptim de maduresa i acidesa, convertint-se en matèria prima immillorable per elaborar vins de gama alta.
En aquest horitzó no es estrany que l'enòleg del Celler La Bollidora, Joan Ramon Bada veies unes immenses possibilitats per vinificar i sel.leccionar un producte sublim.
El resultat es un vi prodigiós en concentració, en aromes i en tanicitat. Amb notes a fruites vermelles molt madures, vainilla, fustes nobles provinents de la barrica nova de roure francès utilitzada per envellir-lo, cacau, notes torrefactes i mil aromes més a mesura que remeneu la copa.
Un vi amb una graduació de 14,5 % que gràcies a una equilibrada acidesa i un excel•lent treball amb la barrica no resulta pesat. És complexe i robust, però a la vegada fresc i vibrant.
La producció és limitada en quan a ampolles, i a anyades. Es a dir, només se'n fa dos barriques l’any en que les condicions meteorològiques i organolèptiques del raïm son excepcionalment favorables. Un producte que el prestigiós Robert Parker el març del 2008 ha puntuat en 92 punts a THE WINE ADVOCATE, l’autentica Bíblia dels amants del vi.
Un homenatge als hospitalers i als peregrins del Camí de Sant Jaume de l’Ebre però també als pagesos i a les vinyes velles de Vilalba dels Arcs.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario